Over Femke

Integratieve counselor en coach Amsterdam

Ik ben Femke, Integratieve Counselor. Een spontane, warme en nieuwsgierige gevoelsdenker. Anderen waarderen dat ik niet snel oordeel en luister met compassie. Ook vinden ze dat ik op een prettige manier feedback geef. Met mijn, soms directe, vragen help ik je jouw eigen antwoorden te vinden en weer in contact te komen met jouw gevoel.

Mijn passie en achtergrond

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik ge├»nteresseerd in mensen en hun psyche. De innerlijke belevingswereld van mensen intrigeert mij eindeloos. De studie psychologie was voor mij dan ook een logische keuze. Omdat ik tijdens mij studie zelf de nodige belemmeringen en strubbelingen in mezelf ervaarde, vond ik mezelf nog niet klaar om andere mensen te gaan helpen met hun psychische problemen. Ik ben daarom eerst de weg in geslagen van arbeid en organisatie en heb mij ontwikkeld als HR adviseur. Maar de interesse voor de innerlijke belevingswereld van mensen bleef. Ik volgde diverse opleidingen waarmee ik veranderingsprocessen van mensen kon begeleiden en ging collega’s coachen. In 2019 durfde ik eindelijk de stap te zetten waarmee ik van mijn passie mijn werk maakte en opende ik mijn eigen praktijk voor psychosociale therapie.
 
Naast mijn werk als counselor, werk ik ook als HR adviseur in het bedrijfsleven en als trainer en examinator bij de Nederlandse Academie van Psychotherapie.

Levenslessen

Een van mijn eigen belangrijkste levenslessen is dat iedereen weleens fouten maakt of een beslissingen neemt waar je achteraf spijt van hebt. Dat hoort bij het leven. Het gaat erom hoe je vervolgens omgaat met de consequenties en wat je er naderhand mee doet. Dat bepaalt wie je bent als mens. Je kan altijd weer een andere weg in slaan. Ook maakt iedereen nare dingen mee, dat is helaas niet te voorkomen. Het is vaak een hele uitdaging om met compassie naar jezelf te kunnen blijven kijken en te aanvaarden dat je soms hulp nodig hebt.
Life is not always easy, but we have to believe that it can and will get better. Struggle is not a lifestyle. It is a moment in time, one that can be overcome.

Kwaliteit en klachtenregeling

Ik ben afgestudeerd in Klinische Neuropsychologie aan de Universiteit van Amsterdam, deed de opleiding Integratieve Counseling bij de Nederlandse Academie voor Psychotherapie en volg daar momenteel de opleiding tot master therapeut. Ook volgde ik diverse opleidingen en trainingen voor coaches, zoals Coaching voor Professionals en Oplossingsgericht coachen bij stress en burn-out. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO).

Als je onverhoopt niet tevreden bent over de behandeling of begeleiding, dan kun je daarover uiteraard contact met mij opnemen. We kijken dan of we samen tot een oplossing kunnen komen. Komen we er samen niet uit, dan kun je bij ofwel de NFG (in het geval van counseling) ofwel de NOBCO (in het geval van coaching) een vertrouwenspersoon inschakelen of een klacht indienen. Klik op een van onderstaande afbeelding voor meer informatie hierover.